Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Seksuaaliterveys

Seksuaalisuus

Ihminen on seksuaalinen syntymästään aina kuolemaan saakka. Seksuaalisuus on toki erilaista ja muuttuu jatkuvasti elämäntilanteiden mukaan. Ihmisen ikä, vamma, sairaus, ero, mieliala ja sosiaalisuus vaikuttavat kaikki seksuaalisuuteen ja muokkaavat sitä, mutta eivät kuitenkaan poista sitä ikinä kokonaan. Seksi ja seksuaalisuus kuuluu kaikille, nuoresta vanhaan, olipa terve, sairas tai vammautunut. Koska jokainen meistä määrittelee oman seksuaalisuutensa itse, on se on erittäin herkkä ja intiimi asia josta on usein myös todella vaikea puhua ja avautua. Usein häpeillään omia mieltymyksiä, seksuaalista suuntaumista tai kokemuksia. Tässä kuvaan astuu seksuaaliterveys.


Mitä on seksuaaliterveys?

Seksuaaliterveys on suhteellisen uusi käsite. Suomessa siitä on alettu puhua osana kokonaisterveyttä vasta 1990-luvulla. Seksuaaliterveys on kuitenkin nostamassa itseään pinnalle niin lääketieteessä kuin ihmisten tavallisessa arjessakin.  On todettu, että jos voimme seksuaalisesti hyvin, heijastuu se kokonaisvaltaisesti muuhun hyvinvointiimme.

Seksuaaliterveys on siis yksi ihmisen terveyden osa-alueista. Hyvä seksuaaliterveys edellyttää positiivista ja avaraa asennetta seksuaaliterveyteen, taitoa kunnioittaa sekä omia että toisten seksuaalioikeuksia ja mahdollisuutta nauttia turvallisista ja miellyttävistä seksuaalisista kokemuksista yksin tai yhdessä jonkun kanssa. On tärkeää, että saamme kaikki nauttia seksuaalisuudesta ilman syrjintää sukupuolesta ja muista ominaisuuksistamme riippumatta. Seksuaaliterveys ei ole siis seksi-ja aikuisviihdettä, vaan ihmisen yleisen hyvinvoinnin edistämistä. Omasta seksuaaliterveydestä kannattaa siis pitää huolta.


Miten nauttia seksuaalisuudesta enemmän?

Jokainen meistä syntyy seksuaalisena, mutta seksuaalinen nautinto täytyy itse oppia. Me opimme itse kokeilemalla stimuloimaan itseämme, näitä taitoja ei kukaan muu meille yleensä opeta.

Jokaisella meillä on oma seksuaalisuus ja omat seksuaaliset mieltymykset. Nämä omat mieltymykset luovat rungon seksuaalisuudellemme. Välillä voi ja myös kannattaa poistua omalta mukavuusalueeltaan ja kokeilla jotain uutta. Jotta seksuaalisuudestaan voi nauttia täysin rinnoin on unohdettava häpeä, tutustuttava omaan kehoon ja oltava myös hiukan avarakatseinen. Rentous ja turvallisuuden tunne ovat tärkeitä tekijöitä, jotta voimme nauttia seksistä sataprosenttisesti.

Varmasti jokainen meistä kohtaa jossain vaiheessa elämäänsä ongelmia seksissä. Olivat ongelmat sitten tilapäisiä tai pitkäkestoisempia, löytyy niihin usein ratkaisuja seksuaaliterveystuotteista. Verkkokaupastamme sekä myymälöistämme löytyy laajat valikoimat tuotteita, jotka auttavat intiimihyvinvoinnissa, erektiohäiriöissä, orgasmin saamisessa ja lihasten palautumisessa. Lisäksi meillä on laaja valikoima tuotteita jotka kuntouttavat, ennaltaehkäisevät ja toimivat apuvälineinä tehden seksistä entistä helpompaa, kivuttomampaa ja näin ollen myös nautinnollisempaa.


Turvallisuus ja vastuullisuus

Hyvän seksuaaliterveyden omaavalla ihmisellä on oltava mahdollisuus harjoittaa haluamaansa seksiä vahingoittamatta itseään tai muita. Seksin kuuluu olla miellyttävää ja turvallista, harrastitpa sitä yksin tai jonkun kanssa. Turvalliset, kliinisesti testatut intiimituotteet tekevät seksistä turvallista ja miellyttävää. Meiltä löydät intiimituotteet erilaisiin vaivoihin, kuten esimerkiksi lievittämään kipua tai pelkästään helpottamaan seksin harrastamista.

Ehkäisy tekee seksistä turvallista ja vastuullista. Kondomit suojaavat taudeilta ja ehkäisevät epätoivottua raskautta. Meillä on molemmissa myymälöissä kattava valikoima erilaisia kondomeja, joista löydät niin perinteiset, eri kokoiset, ohuet kuin kiihottavatkin.

Turvalliset ja ergonomiset apuvälineet auttavat meitä saamaan enemmän irti sekä seksistä että seksuaalisuudesta. Ergonomiset ja miellyttävän tuntuiset välineet tarjoavat uusia ihania seksuaalisia kokemuksia ja tuntemuksia. Välineet ja tuotteet auttavat meitä tutustumaan omiin mieltymyksiimme ja omiin kehoihimme paremmin. Tuotteet myös auttavat esimerkiksi lantionpohjalihasten harjoittamisessa tai erektiohäiriöissä. Turvallinen seksi on jokaisen ihmisen oikeus!

Seksuaaliset kokemukset parantavat ihmissuhteita sekä yleisesti elämänlaatua. Kokemukset kohentavat myös ihmisen omaa seksuaalista identiteettiä sekä sen ilmaisemista. Seksuaalisuus pitäisi kokea voimavarana joka tekee elämästämme entistä paremman.