Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Erektiohäiriöt

Mitä erektiohäiriöt ovat? 

 

Erektiohäiriöllä tarkoitetaan kyvyttömyyttä saavuttaa tai pitää yllä riittävää erektiota seksuaaliseen kanssakäymiseen tai masturbaatioon. Erektiohäiriöt aiheuttavat vaikeuksia parisuhteessa ja luovat miehille riittämättömyyden tunnetta. Vaiva on usein miehille kiusallinen, jonka vuoksi siitä vaietaan ja sitä hävetään. Se on kuitenkin varsin yleinen vaiva ja suurin osa miehistä kärsii erektiohäiriöistä jossain vaiheessa elämäänsä. 

Suomessa häiriöistä kärsii noin puoli miljoonaa miestä. Etenkin ikääntyvillä miehillä on havaittavissa ongelmia, sillä peräti 50% yli 50-vuotiasta miehistä kärsii erilaisista erektiohäiriöistä. Vaikeusasteita on erilaisia ja toisilla vaikeuksia esiintyy vain satunnaisesti ja toisilla jokaisella yhdyntäkerralla. Häiriöitä voi esiintyä myös eri vaiheissa yhdyntää. Joskus alku sujuu hyvin, mutta erektiota on vaikea ylläpitää ja toisinaan taas erektion saavuttaminen on hankalaa. 

  

Mistä erektiohäiriöt johtuvat? 

Erektiohäiriöihin voi olla useita syitä. Usein erektiohäiriön taustalla voi olla jokin sairaus, kuten esimerkiksi diabetes, verenpainetauti, Parkinsonin tauti tai eturauhasen sairaudet. Myös ylipaino, runsas tupakointi tai alkoholin käyttö voi olla syynä häiriöille. Häiriötä ei tulisi ensisijaisesti hoitaa itse, vaan on selvitettävä terveydentila lääkärillä, jotta häiriöön vaikuttavat tekijät saadaan selville, tai jotta niitä voidaan alkaa karsia pois. 

Häiriöt voivat johtua myös psykologisista syistä. Tällaisia syitä voivat olla stressi, masennus, väsymys, epäonnistumisen pelko ja ongelmat parisuhteessa. Myös esimerkiksi masennuslääkkeet saattavat aiheuttaa ongelmia erektion kanssa. Jos syy on psykologinen, on syytä jutella kumppanin kanssa mistä ongelmat voisivat johtua ja miten niihin voitaisiin yhdessä keksiä ratkaisu. Monesti paineet katoavat kun kertoo toiselle ongelmistaan rehellisesti. 

  

Miten erektiohäiriöitä hoidetaan? 

Erektiohäiriön hoitoon on monenlaisia vaihtoehtoja. Psykologisesta tai parisuhteeseen liittyvästä ongelmasta voi olla hyvä jutella sekä partnerin että seksuaaliterapeutin tai seksuaalineuvojan kanssa. Vaikeisiin häiriöihin on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Erektiolääkkeiden käyttö ei kuitenkaan sovi ihmisille, joilla on alhainen verenpaine tai sydänsairauksia. Lääkkeet eivät myöskään sovi käytettäväksi samanaikaisesti verenohennuslääkkeiden tai verenpainelääkkeiden kanssa. 

Erektiohäiriöiden hoitoon voi käyttää erilaisia, turvallisia välineitä kuten penisrengastapenispumppua ja penistukia. Nämä turvalliset välineet sopivat kaikille, iästä ja ongelman syystä riippumatta. Helppokäyttöiset penisrenkaat sopivat käytettäväksi myös esimerkiksi yhdynnän aikana, ne auttavat jo saavutetun erektion ylläpitämisessä. Välineet ovat edullinen ja hyvä hankinta häiriöistä kärsiville. 

Myynnissä on myös erilaisia tuotteita, jotka parantavat peniksen pintaverenkiertoa ja tuntoherkkyyttä. Verenkierron parantuessa erektio on helpompi saada ja ylläpitää. Saatavilla on erilaisia voiteita, suihkeita ja geelejä erilaisissa voimakkuuksissa.